μετάβαση στο κύριο κείμενο

Περιορισμοί

Όταν συνδέετε μια συσκευή σε εκτυπωτή ο οποίος είναι ήδη συνδεδεμένος με άλλη συσκευή (όπως ένα smartphone), συνδέστε τη νέα συσκευή χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο σύνδεσης με την ήδη συνδεδεμένη συσκευή.
Εάν συνδέσετε τη συσκευή χρησιμοποιώντας διαφορετική μέθοδο σύνδεσης, η σύνδεση με τη χρησιμοποιούμενη συσκευή θα απενεργοποιηθεί.

Δεν είναι εφικτή η σύνδεση με χρήση ενσύρματου δικτύου σε εκτυπωτές που δεν υποστηρίζουν ενσύρματη σύνδεση.

Σύνδεση με χρήση σημείου πρόσβασης

  • Βεβαιωθείτε ότι μια συσκευή και ένα σημείο πρόσβασης (ή ο δρομολογητής ασύρματου δικτύου) είναι συνδεδεμένα. Για λεπτομέρειες σχετικά με τον έλεγχο των ρυθμίσεων, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο που παρέχεται με το σημείο πρόσβασης ή επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του.
    Όσο για τη συσκευή που είναι ήδη συνδεδεμένη με τον εκτυπωτή χωρίς τη χρήση σημείου πρόσβασης, επανασυνδέστε την μέσω σημείου πρόσβασης.
  • Η διαμόρφωση, οι λειτουργίες του δρομολογητή, οι διαδικασίες ρύθμισης και οι ρυθμίσεις ασφαλείας της συσκευής δικτύου διαφέρουν ανάλογα με το περιβάλλον του συστήματός σας. Για λεπτομέρειες, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο που παρέχεται με τη συσκευή δικτύου ή επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή της.
  • Ελέγξτε εάν η συσκευή σας υποστηρίζει τα πρότυπα IEEE802.11n (2,4 GHz), IEEE802.11g ή IEEE802.11b.
  • Εάν η συσκευή σας έχει ρυθμιστεί σε λειτουργία "Μόνο IEEE802.11n", δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρωτόκολλο ασφαλείας το WEP ή το TKIP. Αλλάξτε το πρωτόκολλο ασφαλείας της συσκευής σε κάποιο άλλο εκτός από το WEP και το TKIP ή αλλάξτε τη ρύθμιση σε κάποια άλλη εκτός από "Μόνο IEEE802.11n".
    Η σύνδεση μεταξύ της συσκευής και του σημείου πρόσβασης θα απενεργοποιηθεί προσωρινά κατά τη διάρκεια αλλαγής της ρύθμισης. Μην λειτουργείτε την οθόνη του παρόντος οδηγού, εάν δεν ολοκληρωθεί η ρύθμιση.
  • Για χρήση στο γραφείο, επικοινωνήστε με το διαχειριστή δικτύου.
  • Απαιτείται περισσότερη προσοχή κατά τη σύνδεση σε δίκτυο που δεν προστατεύεται με μέτρα ασφαλείας, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος αποκάλυψης δεδομένων, όπως είναι τα προσωπικά σας στοιχεία, σε κάποιο τρίτο μέρος.

Σύνδεση χωρίς χρήση σημείου πρόσβασης

Σημαντικό

  • Εάν συνδέσετε μια συσκευή που είναι συνδεδεμένη στο Internet μέσω ενός σημείου πρόσβασης σε εκτυπωτή που βρίσκεται σε λειτουργία σημείου πρόσβασης, η σύνδεση μεταξύ συσκευής και σημείου πρόσβασης θα απενεργοποιηθεί. Σε αυτήν την περίπτωση, η σύνδεση μπορεί, ανάλογα με τη συσκευή που διαθέτετε, να μεταβεί αυτόματα σε σύνδεση δεδομένων κινητού. Όταν συνδέεστε στο Internet χρησιμοποιώντας μια σύνδεση δεδομένων κινητού, είναι πιθανό να υπάρξουν χρεώσεις, ανάλογα με το συμβόλαιό σας.

    • Όταν συνδέετε μια συσκευή με τον εκτυπωτή σε λειτουργία σημείου πρόσβασης, οι πληροφορίες σύνδεσης θα αποθηκευθούν στις ρυθμίσεις Wi-Fi. Η συσκευή μπορεί να συνδεθεί με τον εκτυπωτή αυτόματα, ακόμα και μετά την αποσύνδεση ή τη σύνδεσή της σε άλλο σημείο πρόσβασης.
    • Δεν μπορείτε να συνδεθείτε ταυτόχρονα σε ένα σημείο πρόσβασης και σε εκτυπωτή που βρίσκεται σε λειτουργία σημείου πρόσβασης. Εάν διαθέτετε ένα σημείο πρόσβασης, συνιστάται να χρησιμοποιείτε το σημείο πρόσβασης για να συνδεθείτε στον εκτυπωτή.
    • Για να αποφύγετε την αυτόματη σύνδεση με έναν εκτυπωτή που βρίσκεται σε λειτουργία σημείου πρόσβασης, αλλάξτε τη λειτουργία σύνδεσης αφού χρησιμοποιήσετε τον εκτυπωτή, ή ορίστε να μην συνδέεται αυτόματα από τις ρυθμίσεις Wi-Fi της συσκευής.
      Για λεπτομέρειες σχετικά με την αλλαγή των ρυθμίσεων μιας συσκευής, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο που παρέχεται με τη συσκευή ή επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή της.
  • Όταν συνδέετε μια συσκευή με τον εκτυπωτή σε λειτουργία σημείου πρόσβασης, η σύνδεση στο Internet ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμη. Σε αυτήν την περίπτωση, οι υπηρεσίες web για τον εκτυπωτή δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
  • Σε λειτουργία σημείου πρόσβασης, μπορείτε να συνδέσετε ταυτόχρονα έως και πέντε συσκευές. Εάν επιχειρήσετε να συνδέσετε μια έκτη συσκευή ενώ είναι συνδεδεμένες ήδη άλλες πέντε, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα σφάλματος.
    Εάν εμφανιστεί μήνυμα σφάλματος, αποσυνδέστε τη συσκευή που δεν χρησιμοποιεί τον εκτυπωτή και, στη συνέχεια, διαμορφώστε ξανά τις ρυθμίσεις.
  • Οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες με τον εκτυπωτή σε λειτουργία σημείου πρόσβασης δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.
  • Οι ενημερώσεις υλικολογισμικού του εκτυπωτή δεν είναι διαθέσιμες κατά τη χρήση της λειτουργίας σημείου πρόσβασης.
  • Εάν μια συσκευή έχει συνδεθεί με τον εκτυπωτή χωρίς της χρήση σημείου πρόσβασης και επιθυμείτε να την ρυθμίσετε εκ νέου χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο σύνδεσης, θα πρέπει πρώτα να την αποσυνδέσετε. Απενεργοποιήστε τη σύνδεση μεταξύ της συσκευής και του εκτυπωτή από την οθόνη ρυθμίσεων Wi-Fi.

Σύνδεση σε χρήση ενσύρματου δικτύου

  • Αυτός ο εκτυπωτής δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα με ασύρματες και ενσύρματες συνδέσεις.
  • Όταν χρησιμοποιείτε δρομολογητή, συνδέστε τον εκτυπωτή και μια συσκευή στην πλευρά LAN (ίδιο τμήμα του δικτύου).